Acum este Sâm Apr 25, 2026 2:46 pm

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Camera refrigerare

Aici cursanti pot expune ce nelamuri sau intrebari au legat de cursul de Frigotehnie

Camera refrigerare

Mesaj de Walter 34 » Vin Mar 20, 2015 12:11 pm

Sunt un fost elev al dvs ,am terminat cursul in grupa cu Marica si Mihai ,Va pun niste poze de la o lucrare la care am fost cu Radu
Vreau sa il trimit la dvs pe fratele meu ,a invatat sa lucreze cu mine dar vreau sa il calific si am incredere doar in dvs

Tot pe linga stadionul Dinamo predati

Va doresc numai bine
Fişiere ataşate
2%2C9 C.jpg
Temp setata 2,9 C functiona foarte bine
Argintarile au fost facute in atmosfera de azot , proba de presiune 20 Bari atat aveam voie de la proiectant Cand ne vedem sa va povestim ce figura a facut cand am pus punga si se minuna cum statea umflata si eu cu Radu argintam .
2%2C9 C.jpg (51.71 KiB) Vizualizat de 2264 ori
Camera refrigerare.jpg
O poza cu camera frigorifica se vad cele 4 compartimente
Mai jos se vede butelia cu R404 Primisem ok sa vacumam apoi sa incarcam cu lichid ,deoarece R404 este un amestec , cam dupa 5 ore functiona in mintile ei
Camera refrigerare.jpg (51.93 KiB) Vizualizat de 2264 ori
Cond Cam refrigerare 5.jpg
De remarcat distanta dintre perete si condensator ,am lasat exact cat am invatat de la dvs si funct super bine
Condensatorul montat in ext cladirii ,avea 2 ventilatoare Cladirea era executata din panouri izolante ,am prins suportii nostrii si pe interior si pe exterior Consolele sunt facute de Radu ,presostatele sunt in interior Legaturile electrice sunt in doza izolata se vede sub condensator
Cond Cam refrigerare 5.jpg (54.49 KiB) Vizualizat de 2266 ori
Cond Cam refrigerare 3.jpg
Condensatorul montat in ext cladirii ,avea 2 ventilatoare Cladirea era executata din panouri izolante ,am prins suportii nostrii si pe interior si pe exterior Consolele sunt facute de Radu ,presostatele sunt in interior Legaturile electrice sunt in doza izolata se vede sub condensator
Proba de presiune la 20 asa cerea in datele de proiectare ,izolatia de 19 dupa ce trece proba Deoarece am invatat la scoala sa lasam imbinarile libere la proba
Cond Cam refrigerare 3.jpg (76.12 KiB) Vizualizat de 2268 ori
Cond Cam refrigerare 1 (1).jpg
Cond Cam refrigerare 1 (1).jpg (48.45 KiB) Vizualizat de 2270 ori

Re: Camera refrigerare

Mesaj de Walter 34 » Joi Apr 16, 2015 12:50 pm

Va mai trimit poze de la alta lucrare ,4 compresoare semiermetice ,de la un depozit de legume fructe Unul din circuite pierduse Freonul R404 ,am gasit imediat pe unde aveam pierderi ,freon intra cam o butelie jumatate . Condensatorul pare mic in poza dar pe teren este cam cat un Tico Este si RL ,pacat ca presostatul nu era la vedere sa il prind si pe el .Totul este exact cum am invatat la scoala Pe viitor doresc sa invat sa repar comp semiermetice
Fişiere ataşate
Cam refrig 5.jpg
4 compresoare semi ,se vede si componenta instalatiei frigorifice : Condensator cu racire fortata ,ventilatorul axial .Rezervorul de lichid ,compresorul semi ,conductele de legatura
Cam refrig 5.jpg (92.73 KiB) Vizualizat de 2093 ori
Cam refrig 4.jpg
In plus aici apar si cele doua chiuluase ale compresorului ,Tot ansamblul are 4 compresoare semi ,se vede si componenta instalatiei frigorifice : Condensator cu racire fortata ,ventilatorul axial .Rezervorul de lichid ,compresorul semi ,conductele de legatura
Cam refrig 4.jpg (99.47 KiB) Vizualizat de 2095 ori
Cam refrig 3.jpg
Aici este evidentiat Rezervorul de Lichid ,Condensatorul ,Compresorul semi, conductele de PJ si PI ,Ventilatorul axial
Cam refrig 3.jpg (91.72 KiB) Vizualizat de 2095 ori
Cam refrig 2.jpg
4 compresoare semi ,se vede si comp instalatiei frigorifice : Condensator cu racire fortata ,ventilatorul axial .Rezervorul de lichid ,compresorul semi ,conductele de legatura
Cam refrig 2.jpg (107.16 KiB) Vizualizat de 2095 ori

Înapoi la Intrebari, Nelamuriri, Sugestii legate de cursurile de Frigotehnist