Acum este Mar Apr 21, 2026 4:00 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Alex Seful de Grupa ,scule procurate

Albume Foto Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Alex Seful de Grupa ,scule procurate

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Sâm Dec 06, 2014 12:01 pm

Buna seara ,au venit sculele :

Pompa vacuum VE125N 84 litri (1 buc.)
Baterie Manometre CT160G-C cu furtune (1 buc.)
Termometru ST 1 (2 buc.)
Trusa Largit si Bercluit Teava CT-275L (1 set)
Mini Cutit de Taiat Teava CT-128 (2 buc.)
Arzator Sudura Mapp Gas T-A (1 buc.)
Butelie MappGas 450gr(2 buc.)
Cuple Auto pentru Refrigerant 134A (amandoua)
Adaptor butelie R600 (1 buc.)
Robinet cu bila furtun(1 buc.)
Valve acces service (10 buc.)
Filtru XS210 (10 buc.)
Oglinda inspectie sudura CT-502 (1 buc.)
Electrozi ordinari(10 buc)
Pasta decapanta(borax)(1 cutie)
Termometru ST-1A(2 buc.)
Cleste de capilar cu maner verde(1 buc.)
Butelie R600 (2 buc.)
Butelie de R600 cu R134 (2 buc.)

Acestea sunt toate uneltele necesare unui frigotehnist.Mai am nevoie de cantar pe care il voi cumpara zilele astea deoarece n-am avut drum spre baba novac si nu merita sa ma duc special pentru el.
Pretul total cu transport(40 lei cu tot cu spaga) pe tot ce am notat mai sus m-a dus la 1460 lei + inca 27 lei cantarul de bucatarie nu este inca achizitionat .

Atasez si eu o poza cu Alex la practica (Freon Trading ) ,sper sa nu ma insel dar facea prima argintare
Fişiere ataşate
sculeAlex_zps858d4941.jpg
Buna seara ,au venit sculele :

Pompa vacuum VE125N 84 litri (1 buc.)
Baterie Manometre CT160G-C cu furtune (1 buc.)
Termometru ST 1 (2 buc.)
Trusa Largit si Bercluit Teava CT-275L (1 set)
Mini Cutit de Taiat Teava CT-128 (2 buc.)
Arzator Sudura Mapp Gas T-A (1 buc.)
Butelie MappGas 450gr(2 buc.)
Cuple Auto pentru Refrigerant 134A (amandoua)
Adaptor butelie R600 (1 buc.)
Robinet cu bila furtun(1 buc.)
Valve acces service (10 buc.)
Filtru XS210 (10 buc.)
Oglinda inspectie sudura CT-502 (1 buc.)
Electrozi ordinari(10 buc)
Pasta decapanta(borax)(1 cutie)
Termometru ST-1A(2 buc.)
Cleste de capilar cu maner verde(1 buc.)
Butelie R600 (2 buc.)
Butelie de R600 cu R134 (2 buc.)

Acestea sunt toate uneltele necesare unui frigotehnist.Mai am nevoie de cantar pe care il voi cumpara zilele astea deoarece n-am avut drum spre baba novac si nu merita sa ma duc special pentru el.
Pretul total cu transport(40 lei cu tot cu spaga) pe tot ce am notat mai sus m-a dus la 1460 lei + inca 27 lei cantarul de bucatarie pe care nu l-am achizitionat .
sculeAlex_zps858d4941.jpg (104.41 KiB) Vizualizat de 3344 ori
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Recomandare

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Sâm Dec 06, 2014 1:01 pm

Vad in poza de mai sus R134 in recipiente de R600 .Ce am sesizat :magazinele de profil au tendinta se umple recipientele aproape 80% Doresc sa fiu mai clar cum se procedeaza ,pentru a intelege voi lua un recipient de 1 l
-Daca umplu cu apa recipientul de 1 l si il pun pe cantar voi vedea ca el cantareste cu 1 kg in plus
-Este interzis sa umplu un recipient mai mult de 42% mai precis : presupunem ca am un recipient care are un volum de 1 l am voie sa incarc in el R134 420 gr ,
-Mai luam un exemplu : buteliile de aragaz care le schimbam ele sunt incarcate cu cca 9-10 Kg Volumul buteliei este in jurul a 23 l deci gradul de incarcare este conform normelor legale 42%
- Singurele recipiente care depasesc gradul de incarcare de 42% sunt cele prevazute cu supapa de supra/presiune Ex daca mergeti in parcare cind este cald afara veti simti miros de GPL , deoarece din cauza temperaturii ridicate creste presiunea in recipient si supapa actioneaza la cat este tarata .
Voi pune si poze cum procedez eu folosind cantarul .
1) Vacumez recipientul
2)il pun pe cantar
3) il incarc cu 420 gr
4) inchid robinetii si opresc incarcarea
Ce modele de recipiente agreez eu :
-In genere ma feresc de cele din Al ,prefer din Ol pe care am informatii cu Pn si Pmax
-Pentru cantitati mici in jurul a 500 gr eu am aplicat alta metoda
a) Un drum prin talcioc
b) am gasit butelii de aragaz de voiaj facute pe vremuri in URSS
c) Pn=16 bari Pmax 32 bari deci incarcata cu 420 gr de R134 pot sa o uit la soare fara sa risc sa explodeze
d) Am bagat in ele 10 bari azot uscat si am facut purjari repetate ,sa nu se contamineze refigerantul care il folosesc sa zicem R134
e) Volumul buteliei este de 1,2 l
f) Gradul de incarcare 450 gr

Exemplu de butelie pe care ma bazez
Trebuie remarcat ca este prevazuta cu dop pentru a preveni pierderile accidentale

Trebuie sa citim prescriptiile tehnice care sunt marcate pe butelie ,gasiti inclusiv gramajul permis

Dau un exemplu Presiunea de lucru Pn este 16 Kg/cmp aprox 16 bari
Pmax=32 Kg/cmp aprox 32 bari
Fişiere ataşate
P06-12-14_125401_zps38e49b05.jpg
Trebuie remarcat ca este prevazuta cu dop pentru a preveni pierderile accidentale
P06-12-14_125401_zps38e49b05.jpg (61.04 KiB) Vizualizat de 3338 ori
P06-12-14_1254_zps3e958d6c.jpg
Trebuie sa citim prescriptiile tehnice care sunt marcate pe butelie ,gasiti inclusiv gramajul permis
P06-12-14_1254_zps3e958d6c.jpg (57.17 KiB) Vizualizat de 3338 ori
P06-12-14_1255_zps9af35679.jpg
Dau un exemplu Presiunea de lucru Pn este 16 Kg/cmp aprox 16 bari
Pmax=32 Kg/cmp aprox 32 bari
P06-12-14_1255_zps9af35679.jpg (64.67 KiB) Vizualizat de 3338 ori
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni

Alex Seful de grupa incarca R134 in butelia mica

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Dum Dec 07, 2014 12:47 pm

Ce trebuie mentionat Buteliile goale de R600 suporta lejer 6 bari ,Este adevarat scrie pe ea ca nu este reincarcabila ,deci trebuie " aruncata " ca noi iubim Planeta si suntem ECOLOGISTI . Eu am rezolvat problema in felul urmator ,am un dop special (facut la strung ,partea proasta este ca strungarii sunt desi ca stelele cazatoare ) care este prevazut cu garnitura si dupa ce termin de utilizat butelia de R600 ii pun dopul sa nu piarda ,lucru care il verific mereu cu spuma .
Obligat pe butelia de R600 scrie pentru avertizare R134 .

Butelia cu R134 (donatoare ) se aseaza pe guler (cu fundul in sus ,este specificata pe ea pozitia in care incarc cu gaz sau lichid ,unele au in ele constructiv un tub cum are sifonul ) deoarece vreau sa incarc butelia mica cu lichid .

Racordul de incarcare la partea unde montez Butelia mica R600 este prevazut cu robinet de cap de furtun ,deoarece la incarcare prima data purjez apoi incep sa incarc butelia mica ,nu doresc sa bag in ea aer sa contaminez refrigerantul .

Se infileteaza robinetul special pe butelia de R600 ,Trebuie mentionat ca rotind in dreapta (roata de manevra ) cuiul robinetului coboara apasa supapa buteliei si iese refrigerantul prin robinet ,deci "este pe deschis" rotind in stg cuiul se ridica si nu mai preseaza in supapa buteliei si nu mai iese refrigerant .Este tocmai invers ca la un robinet de apa , cu roata de manevra

Alex urmareste incarcarea cantarul a fost tarat , max 350 gr si inchide butelia ,Alex respecta gradul de incarcare de 42% , cum a fost invatat la sala de curs

Vor aparea si poze atasate

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti Albume foto Practica