Acum este Mar Apr 21, 2026 7:30 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

AC portabil 12000 BTU nu mai raceste

Clipuri Video Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

AC portabil 12000 BTU nu mai raceste

Mesaj de Adi » Mar Iul 28, 2015 1:48 pm

Buna ziua domnul inginer si multe salutari forumistilor Citesc cu foarte multa atentie acest forum si la toamna o sa doresc sa va fiu elev As fi interesat si de cursul de electriceni sa il fac cu dvs deoarece gasesc lucrari de modernizare si pierd bani chemand electricianul , sa traga 3 circuite pe care o sa le pot face si eu dupa ce invat de la dumneavoastra

Am urmatoarea problema

AC portabil de 12000 cu R407 nu mai da frig ,am chemat un meserias local sa il repare ,a venit cu un aspirator de vopsit si a curatat praful din interior in borcan a bagat apa cu detergent .A zis ca ii mai trebuie freon dar nu are la el si nu se baga deoarece are teava sertizata ca la frigiderele noi Paguba 100 lei si in casa am 33 C
Eu sunt din Oltenita si nu sunt frigotehnist sunt instalator
Nu pot renunta la acest model de aparat deoarece stau la mansarda si nu am cum sa il montez ,am doar o gaura de aerisire pe unde pun furtunul sa dea afara aerul cald
Lungime furtun evacuare aer cald max 2 m ,initial avea cam 1,2 m dar l-am prelungit cu furtun de ac diametru

Ce am sesizat :
in camera nu mai da aer rece ,parca este ventilator
Aerul cald evacuat pe furtun , inainte era fierbinte , acum este caliu
Apa nu se mai strange

Va multumesc pentru amabilitate

Pun si doua poze sper sa ajute
Fişiere ataşate
12000 BTU.jpg
AC portabil 12000 BTU R407
12000 BTU.jpg (100.94 KiB) Vizualizat de 4088 ori
AC 12000 ..jpg
AC portabil 12000 BTU
AC 12000 ..jpg (84.33 KiB) Vizualizat de 4088 ori

Re: AC portabil 12000 BTU nu mai raceste

Mesaj de D.Adrian gr 9 » Mar Iul 28, 2015 3:53 pm

Meseriasul chemat nu a fost coleg cu noi si nici elevul domnului profesor .

In mod normal trebuia sa aiba o piesa care sa ii permita accesul in sistem sa poata masura presiunea si tot pe acolo comp Daca cititi aici le gasiti viewtopic.php?f=13&t=542
Aici aveti mai multe variante :
Daca stutul de teava este prea scurt obligat , recupera freonul cu ajutorul unui adaptor montat pe teava apoi suda VS Nu se elibereaza R407 in atmosfera
Daca nu are recuperator lasa adaptorul blindat (surubul 4 strans si capacul cu garnitura pus,verificat cu spuma sa nu piarda ) pe conducta dupa ce remedia problema ,asa se lucreaza pe afara dar un adaptor exact cum este in poza la noi costa de 6 ori mai mult ca la ei ,in acest fel efectiv se dubleaza pretul reparatiei
Varianta nerecomandata =recuperarea prin casa adica se da drumul la refrigerant afara apoi se repara cum a invatat

Problema nu se rezolva prin completare/incarcare daca nu gaseste pe unde a pierdut ,de regula gaseste pata de ulei unde sunt pierderi

Daca stateati mai aproape de mine va rezolvam doar la pretul R407 cat comp ,parerea mea ca mai mult de 3-4 "guri" nu are nevoie sa plece .

Pozele de mai jos sunt luate de pe forum de la practica
Fişiere ataşate
Adaptor.jpg
Daca avea un adaptor si 10 cm liberi de teava
strangea suruburile 1,2,3 dupa etansare monta in 5 bat de manometre ,obligat cu robinetii inchisi Pasul urmator stringea surubul 4 si perfora teava apoi il tragea inapoi si refigerantul intra in baterie ,Pe linga adaptor nu se pierdea refrigerant
In functie de indicatiile bateriei cu AC-ul functionand incepea sa introduca R407 obligat lichid pana obtinea Ps cat a invatat la scoala daca a invatat ceva

Dupa ce termina de comp sertiza in punctul 6 si recupera tot ,daca era cu bun simt peste sertizare arginta
Adaptor.jpg (68.14 KiB) Vizualizat de 4059 ori
SDC10924 (Custom).JPG
Etansare prin sertizarea tevii ,in acest caz se monteaza adaptorul se recupereaza freonul daca mai este ceva de recuperat apoi se sudeaza VS si se repara care cum a invatat
SDC10924 (Custom).JPG (120.49 KiB) Vizualizat de 4062 ori

Mesaj de Alex gr 3 » Mie Iul 29, 2015 2:22 pm

Salut
Cum a spus si Adrian incercati sa identificati pe unde au existat pierderi .De regula eu am gasit pierderi pe la sertizare deoarece nu era argintata
Alta posibilitate pe la coturile care ies din tole , au schimbare de directie la 180 grade . In acest caz eu rezolvam prin tunderea tolelor de Al apoi argintam .

Daca nu gasiti pe unde pierde o sa incarcati mereu si frigotehnistul este abonat la dvs

Cea mai buna treaba este prin montarea valvei perforante ,apoi se interpretau masuratorile Pstatica si Pdinamica si excludea din start o defectiune de compresor (lipsa compresie)

Sa ne tii la curent cum ai rezolvat

Mesaj de Sandu gr 2 » Joi Iul 30, 2015 12:25 pm

Am pus cum am reparat un AC portabil , care se comporta ca al dvs viewtopic.php?f=2&t=552&p=1002#p1002

Mult succes sa il reparati ,daca erati mai aproape de mine va ajutam
Fişiere ataşate
20150729_193327 (Custom).jpg
VS a fost montata ,intra putin fortat
20150729_193327 (Custom).jpg (85.67 KiB) Vizualizat de 3912 ori
20150729_191931 (Custom).jpg
AC pierduse tot freonul la un por deci nu aveam ce recupera ,am dat o gaura in teava ,spiralul era uns cu ulei de 410 sa retina spanul si aveam la indemana un aspirator
20150729_191931 (Custom).jpg (64.11 KiB) Vizualizat de 3912 ori

Mesaj de Sandu gr 2 » Joi Iul 30, 2015 4:23 pm

D.Adrian gr 9 scrie:Meseriasul chemat nu a fost coleg cu noi si nici elevul domnului profesor .

In mod normal trebuia sa aiba o piesa care sa ii permita accesul in sistem sa poata masura presiunea si tot pe acolo comp Daca cititi aici le gasiti viewtopic.php?f=13&t=542
Aici aveti mai multe variante :
Daca stutul de teava este prea scurt obligat , recupera freonul cu ajutorul unui adaptor montat pe teava apoi suda VS Nu se elibereaza R407 in atmosfera
Daca nu are recuperator lasa adaptorul blindat (surubul 4 strans si capacul cu garnitura pus,verificat cu spuma sa nu piarda ) pe conducta dupa ce remedia problema ,asa se lucreaza pe afara dar un adaptor exact cum este in poza la noi costa de 6 ori mai mult ca la ei ,in acest fel efectiv se dubleaza pretul reparatiei
Varianta nerecomandata =recuperarea prin casa adica se da drumul la refrigerant afara apoi se repara cum a invatat

Problema nu se rezolva prin completare/incarcare daca nu gaseste pe unde a pierdut ,de regula gaseste pata de ulei unde sunt pierderi

Daca stateati mai aproape de mine va rezolvam doar la pretul R407 cat comp ,parerea mea ca mai mult de 3-4 "guri" nu are nevoie sa plece .

Pozele de mai jos sunt luate de pe forum de la practica

Salut Adrian de unde ai procurat Valvele Perforante si la ce pret , am intrebat la magazin dar nici nu au auzit de asa ceva Am folosit un cleste reglabil cu robinet si cui perforant ,dar dupa 10 recuperari ............. este exact ca al domnului profesor ,din poza de mai jos

Vad ca al domnului profesor tine de niste ani
Fişiere ataşate
Cleste recuperare.JPG
Cleste reglabil cu robinet pentru recuperat refrigerant
Cleste recuperare.JPG (163.46 KiB) Vizualizat de 3898 ori

Mesaj de Adi » Vin Aug 14, 2015 7:40 pm

Va multumesc pentru ajutor

Portabilul nu am reusit sa il repar ,am cumparat altul de ocazie cu 500 Lei tot 12000 BTU , cel vechi este in debara

Din toamna gata sunt hotarat sa invat si Frigotehnia ,voi face naveta cu un coleg si la practica o sa invat cum sa il repar :)

Banii pentru scule sunt pregatiti ,poate le comand in septembrie si invat pe ele sa le folosesc Am un avantaj ca stiu sa sudez autogen ,am invatat pe santier am pus ochii pe o statie de sudura un model american

O seara buna

Mesaj de ene.daniel » Dum Aug 16, 2015 3:26 pm

Pacat ca reparatia este foarte simpla ,poate meseriasul chemat de dumneavoastra nu se pricepea

Daca erati mai aproape de mine va ajutam cu mare plcere ,am si R407

Sa puneti poze de la scoala cand il reparati

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti video