Acum este Mar Apr 21, 2026 7:31 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Chiller vandalizat

Clipuri Video Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Chiller vandalizat

Mesaj de Eugen gr 10 » Dum Apr 19, 2015 1:04 pm

Va atasez poze de la un Chiller vandalizat pentru Cupru . Cu ce am invatat la scoala , nu a fost cine stie ce problema sa identific componentele ,voi incerca in timpul liber sa repar vaporizatorul ,
Am si eu o intrebare :cum pot sa prelungesc conductele taiate deoarece teava este la nivel cu jugul de metal ,cu statia ma descurc foarte bine ,electrozi cu 45% Ag am .Ce parere aveti pot sa ii dau de cap ,daca il repar stiu ce am de facut cu el

Numai bine va doresc

Eugen
Fişiere ataşate
cond . ...JPG
Condensator comun pentru ambele circuite ,un compresor a fost luat unde a ajuns nu stiu dar banuiesc ca REMAT scrie pe el Am evidentiat si racordul pentru AR 12 C si pe acolo au umblat baietii
cond . ...JPG (60.32 KiB) Vizualizat de 3372 ori
chiller vandalizat .. ..JPG
In ac poza se vad mai clar componentele descrise mai jos respectiv cele doua VL ,vasul de expansiune inchis Conductele sunt izolate cu izolatie intarita de 19 mm
chiller vandalizat .. ..JPG (65.82 KiB) Vizualizat de 3373 ori
Chilleer ciudat. (Custom).JPG
Am marcat pe poza principalele elemente 2 Ventile de Laminare unul pe fiecare circuit ,condensatorul , Vasul de expansiune inchis ,Compresorul , Condensatorul Voi pune niste poze sa se vada ce au facut
Chilleer ciudat. (Custom).JPG (57.45 KiB) Vizualizat de 3374 ori
Vaporizator vandaliz 2 (Custom).JPG
O poza mai detaliata a vaporizatorului vandalizat ,dupa inlocuire voi incerca sa il refac Este bun la casa omului si dupa ce trece proba de presiune cu azot la 40 Bari il voi pregati pentru alt client
Vaporizator vandaliz 2 (Custom).JPG (63.71 KiB) Vizualizat de 3377 ori
Detaliu Filtru.JPG
Modul de montaj exact cum am invatat la scoala ,sensul de curgere este marcat pe filtru Din pacate filtrul a fost contaminat ,Interesant modul de imbinare cu piulite olandeze sa poata fi schimbat usor Un berc se face cu trusa lejer ,deoarece am invatat la scoala sa facem etansari con pe con Initial ma gandeam sa pastrez vechea imbinare dar m-am razgindit ,voi pune teava noua nu ma complic sa fac imbinari prin calibrare
Detaliu Filtru.JPG (71.01 KiB) Vizualizat de 3395 ori
Cond sectionata la Filtru.JPG
Alta conducta sectionata la iesirea din filtru ,s-a pierdut R410 3 Butelii Pentru niste Cu de 50 lei au facut paguba .......
Cond sectionata la Filtru.JPG (79.06 KiB) Vizualizat de 3396 ori
Vaporizator cu conducte taiate (Custom).JPG
Vaporizator vandalizat ,conductele de Cu au fost taiate cu oblicul .Suruburile de fixare au fost fortate doreau sa il fure comp,norocul lui ca erau ruginite si nu au permis sa fie desfacute
Vaporizator cu conducte taiate (Custom).JPG (43.6 KiB) Vizualizat de 3398 ori
20150416_112955 (Custom).jpg
Conductele de la VL au fost taiate ,si cea de egalizare a presiunilor a patit la fel
20150416_112955 (Custom).jpg (92.19 KiB) Vizualizat de 3399 ori
20150416_113118 (Custom).jpg
Conductele de la compresor au fost si ele taiate ,au facut prapad Totusi a avut noroc comp deoarece cind au taiat au strangulat teava si nu s-a contaminat ,traseul frigorific
20150416_113118 (Custom).jpg (81.09 KiB) Vizualizat de 3399 ori

Re: Chiller vandalizat

Mesaj de Kuki » Dum Apr 19, 2015 5:08 pm

Am urmarit aceasta postare cu multa placere si am gasit lucruri interesante.astept si eu parerea dvs cum se pot prelungi conductele de cupru . Este exclusa folosirea de rasini asa cred deoarece avem variatii mari de temp Cred ca tot lipitura dura (argintarea) este solutia

Mesaj de Adrian gr 10 » Dum Mai 10, 2015 9:44 pm

Sal Eugen ,ce mai face Seful gr 10 , visai cand eram colegi sa repari chillere si sa inlocuiesti filtre in blocul operator la IOB . Foarte frumos ai descris componentele de la chiller vad si 2 VL cu capilar si bulb ,vasul de expansiune inchis ,vad si filtrul care poate fi schimbat etanseaza con pe con ,dar unul din compresoare nu mai este l-au speriat baietii .Am mai citit pe forum si alte posturi ale tale , ma bucur pentru tine ca ti-ai gasit drumul tau .
Din experienta mea si ce vad in poze nu prea ai sanse sa mai repari condensatorul ,daca netrebnicii lasau 5 mm puteai sa il refaci , largeai tevile in interior si le argintai cu statia (Adrian Balan a venit cu o gura de lup,am fqcut si eu un brener ca al lui). Nu recomand nici eu sa folosesti rasina verde , nu este o solutie cedeaza rapid si nu ai baza in ea .

Mesaj de Barbu Costel » Mie Mai 13, 2015 2:20 pm

Meseria mea de baza este sudor ,va spun din exp ca se poate face nu stiu daca merita efortul si bataia de cap Voi trimite niste poze sa vedeti o rezolvare .

Mesaj de Rob3rt » Dum Mai 17, 2015 11:44 pm

Au facut paguba nu gluma ,cred ca nu au luat 2 pachete de tigari Astept si eu sa citesc cum se reface condensatorul

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti video