Acum este Mar Apr 21, 2026 7:39 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

UI folosita ca VCV (ventiloconvector )

Clipuri Video Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Re: UI folosita ca VCV (ventiloconvector )

Mesaj de Dan32 » Joi Iun 18, 2015 5:59 pm

Am folosit si eu UI in care am bagat apa calda de la o serpentina din teava de otel trasa la cald ,serpentina este bagata in soba de teracota captusita cu caramida ,focul nu bate direct in ea ,serpentina recupereaza caldura care fuge pe cos este incalzita de fum ,soba duce inca 2 camere si un hol und am lejer 24 C ,fac focul de doua ori pe zi dim si seara .Circulatia apei in instalatie este cu pompa de circulatie cam 4 mc/h reglata pe treapata de turatie II,pentru intreruperile de curent am o sursa de calculator de 600 VA tine pompa cam 30 minute sa nu faca abur in instalatie In fiecare toamna o verific si curat filtrele si tolele ,nu am avut probleme sa se infunde tevile in interior .In instalatie bag apa dedurizata trecuta prin filtru cu polifosfati am si filtru magnetic .Traseele sunt din PPR -Al am plecat cu instalatia telescopic .recomand reabilitarea termica macar peretele unde bate crivatul ,eu am folosit polistiren de 5 cm ,ideal este de 10 cm
Anul acesta refac izolatia spre pod deoarece acolo am cele mai multe pierderi de caldura ,izolatia se pune la fata rece nu in interiorul casei si cu 5 cm se simte ca pastreaza caldura .

Re: UI folosita ca VCV (ventiloconvector )

Mesaj de Gabriel gr 1 » Sâm Iul 18, 2015 12:26 pm

Intrebare
Am si eu doua UI una de 9000 si una de 12000 BTU
Am in bucatarie o soba de tabla cu plita si cuptor Vreau la partea de sus unde iese fumul sa bag o serpentina de Cu de 18 mm am masurat si intra lejer 8 spire distanta intre spire de 2 cm ,O indoi cu nisip in ea ,focul nu cade direct pe serpentina sa arda Cu ,o fac ca un soi de recuperator de caldura ,nu mai iese fumul fierbinte pe cos
Am citit pe forum ca trebuie obligat pompa de circulatie , ca la centralele termice de apartament ,unde montez pompa pe circuit ? Vas de expansiune este bine daca pun o butelie cu robinetul in jos cum erau hidrofoarele pe vremuri ?

Anterior

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti video