Am folosit si eu UI in care am bagat apa calda de la o serpentina din teava de otel trasa la cald ,serpentina este bagata in soba de teracota captusita cu caramida ,focul nu bate direct in ea ,serpentina recupereaza caldura care fuge pe cos este incalzita de fum ,soba duce inca 2 camere si un hol und am lejer 24 C ,fac focul de doua ori pe zi dim si seara .Circulatia apei in instalatie este cu pompa de circulatie cam 4 mc/h reglata pe treapata de turatie II,pentru intreruperile de curent am o sursa de calculator de 600 VA tine pompa cam 30 minute sa nu faca abur in instalatie In fiecare toamna o verific si curat filtrele si tolele ,nu am avut probleme sa se infunde tevile in interior .In instalatie bag apa dedurizata trecuta prin filtru cu polifosfati am si filtru magnetic .Traseele sunt din PPR -Al am plecat cu instalatia telescopic .recomand reabilitarea termica macar peretele unde bate crivatul ,eu am folosit polistiren de 5 cm ,ideal este de 10 cm
Anul acesta refac izolatia spre pod deoarece acolo am cele mai multe pierderi de caldura ,izolatia se pune la fata rece nu in interiorul casei si cu 5 cm se simte ca pastreaza caldura .